Evenemang 2011 vid torpet Paradiset

Tidigare års evenemang med bilder2007, 2008, 2009, 2010

Söndagen 3 april 10.00- Vandra med oss

ny bod
Foto: Kjell Lundqvist
Kjell leder säsongens första "Vandra med oss" 3 april med pulsande i tung snö till vattenfellet.

Lördagen 16 april 10.00- Vårstädning

Vi gör fint kring torpet och tar fram borden igen där vi också sitter och äter soppa och ostsmörgås, kaffe och kaka efter väl förrattat värv! Alla är hjärtligt välkomna!

Ledare: Mats Gullberg (tel. 660 9179) Vi var ett 15 tal som njöt av en underbar dag med fint väder och trevlig samvaro medan vi snyggade till och åt den goda ärtsoppan amis gjorde i ordningm.

Söndagen 17 april 13.30- Årsmöte (11.00 vandring, 12.30 lunchsmörgås)

Dagordning och mötehandlingar till årmötet.
Vi var drygt 20 som även denna dag hade fint väder och trevlig samvaro. Styrelsen omvaldes med ett namn ändrat, Siv avgick på egen begäran och ersattes av Michael Löhf.

Söndagen 1 maj 10.00- Vandra med oss

På begäran blir det en något längre variant av årsmötesvandringen, ca 4 km. Vi går ca halva sträckan utanför lederna. Samling på tunet kl 1000. Ta med fika för uterast. Torpet är öppet som vanligt.

Söndagen 15 maj 10.00- Sörmlandsledens Dag och Gröna Kilars Dag

10.30-12.30 blir det en längre vandring med ledare i Tornbergets naturreservat

Parallelt vid torper berättar Tord Törnkvist kl 11.00 om poeten Fröding, och 12.00 bjuds på information från Sörmlandsleden. 13.00 berättar tidigare, äldre Stugfogdar berättar om sitt arbete med lederna. ”Ett idogt och tungt arbete då ingen fyrhjuling fanns att tillgå.”

Det finns också tillfälle köpa korv att grilla och kaffe med bulle
Sörmlandsledens dag
Foto: Gunilla Andér
Trots lite inledande regen var vi många som hade det trevligt

Söndagen 5 juni 10.00- Vandra med oss

Måndagen 27 juni 10.00-15.00 Städning av stugorna

städdagen städdagen
Foto: Janet Wennersten
Vi var sju som hjälptes åt, njöt av vädret och Paradiset och blev klara redan första dagen

Söndagen 3 juli 10.00- Vandra med oss

Amis blev ansam med Indra:(

Söndagen 7 augusti 10.00- Vandra med oss

Nicke, Elis och Anders gav sig ut under regntunga skyar som 300 meter före målet, Torberget, bröt ut i en åskskur. Både Anders och Elis föll på hemvägen, och vi var dyblöta och Anders blodig när vi kom till torpet där Siv bjöd på efterlängtat kaffe. Förutom att Elis bjöd på spännande berättelser om hur det var förr vid paradiset så upptäckte Anders att Elis kom från en grannby i småland där hans släkt kommer från, och att Anders sysslingars mamma var skolkasmrat med Elis! Mycket lyckat och roligt.

Söndagen 21 augusti 10.00- Slåtterdag

Bilder från dagen, där fler än ett dussin var ute på ängen och ännu fler som gav moraliskt stöd


Foton: Janet Wenenrsten.

Söndagen 4 september 10.00- Vandra med oss


Vi går Michaels favortirunda, 4-5 km både i och utanför lederna. Samling på tunet. Ta gärna med fika för uterast.
Torpet är öppet som vanligt.

Lördagen den 10 september Utflykt till Nynäshamn

Årets utflykt som är föreningens tack till stugvärdar och stugfogdar går i år till Nynäshamns hembygdsgård. Vi kommer att besöka Luddes Stuga (äldsta huset i Nynäshamn) och SotholmsHärads Hembygdsgård,
Samling Nynäshamns station kl 10.30
Mer om utfykten

Vi var 15 som hade det trevligt i det fina vädret och fick en fin genomgång av husen och museet som följdes av en god lunch

Söndagen 2 oktober 10.00- Kanelbullens dag/Vandra med oss

Torpet är öppet som vanligt kl 10-15 och denna söndag erbjuder STF-Stockholmskretsen nybakade kanelbullar till kaffet.
Sista söndagsvandringen för året med start kl 10.00 från tunet. Vandringen går till Paradisets ”klippiga berg” och går delvis utanför lederna ca 8 km och beräknas ta ca 2,5-3 timmar. Tag gärna med något att äta och dricka.

Det blev rekord med 10 vuxna oh sex barn som följde med på vandringen!

Lördagen den 8 oktober Städdag


Dags att rensa i rabatterna, plantera lökar och dra bort nedfallna grenar samt räfsa grusgångarna och göra tunet och tomten lockande att vistas på. Kvarlämnat skräp på lederna kan också behöva tas om hand. Även städning av logen kan bli aktuellt.
Alla som bidrar med handkraft bjuds på soppa och smörgås, kaffe och kaka. Till barnen finns korv med bröd och saft.

Vi var ett 10-tal som hade en fin och trevlig dag i det fina vädret och pratade med många både stora och små på väg ut till och från skogen.

Söndagen den 27 november 10.00- Adventsvandring

I år blir vandringen från Granby parkering till Paradiset. Väl framme väntar en uppvärmd Gillestuga med varm glögg, kaffe och tilltugg.

Samling vid parkeringen vid Granby kl 10.00. Vi avser den parkering som ligger omedelbart till vänster efter infarten, som i sin tur ligger ungefär mitt emot restaurangen vid Lissmasjön. Vi går via Näset till Paradiset. Det tar ca två timmar i lugnt tempo. Det verkar ju inte bli någon snö och risken för blöt mark är större än risken för is o halka. Rejält på fötterna rekommenderas.

För att komma till start fungerar bil förstås. Vi kommer att ha bilar vid Paradiset så att bilförarna kan få skjuts tillbaka till Granby för att hämta bilen. Om det är många bilförare kan det bli aktuellt att köra flera vändor. Hav i så fall tålamod. Om du inte vill gå förstås. Buss 709 går från Huddinge kl 0905. Det finns en busshållplats vid infarten.

Adventskaffet beräknas till kl 12.00. Du som inte känner för att vandra någon längre sträcka är välkommen direkt till kaffet. För mer information ring Nicke Larsson 073 962 63 99 eller Gunilla Andér 711 15 63 el 0701- 10 23 69 för upplysning, speciellt om det mot all förmodan skulle rasa ner en massa snö.

De som vandrade var väldigt nöjda trots det inte optimala vädret. Vi hade väl räknat med både kyla och snö som kunde bli ett problem men knappast värme och regn!! Vandrarna var helt lyriska över hur vackert det var i skogen med dess gröngråa färger. Ja, det blev en fin stund i Gillestugan också eftersom Micke hade satt elljusstakar i tre fönster (blev vackert och härligt välkomnande!) och Gunilla och jag pyntade med röda dukar och ljus på alla borden. Glöggen och pepparkakorna, kaffet och saffranslängden smakade också bra!