Stugan och Gillestugan går att hyra!
Foto: Pekka Vuorio

Du kan hyra Paradiset av oss!

Torpet Paradiset står till förfogande alla dagar, dygnet runt och året om. Man man hyra torpet, exempelvis för övernattning, lägerskola, scoutmöten, retreat - dock inte för kommersiella arrangemang.

Torpstugan har 2 rum med 4 bäddar (våningssängar), totalt 8 sängplatser - se bilderna nedan. Gillestugan med öppen spis (se bild nedan) rymmer ungefär 45 personer sittande och ger även vissa möjligheter för övernattning. Den ouppvämda Logen kan användas till olika evenemang.

Vatten hämtas från en handpump på gården. Toalett: Trä-C vid ladan.

Observera att på vintertid, hålls Torpstugan uppvärmd till 10 plusgrader. Den som hyr stugan, får sedan höja värmen vid ankomsten. Däremot har inte Gillestugan hållits uppvärmd i normala fall. Därför är det viktigt, om man hyr Gillestugan under den kalla årstiden, att man vid kontraktsskrivningen kommer överens om eventuell förvärmning.

Det finns en badplats med sandbotten och brygga i sydöstra hörnet av sjön Ådran (stig över åsen, cirka 600 m). Det finns även möjlighet till bad från klippor vid sjön Trehörningen (cirka 1 km - vattenkvalitet: inte kontrollerat).

I området finns det även ett antal skärmskydd och kojor där det går att övernatta - strax söder om torpet Paradiset, vid Trehörningen, vid Långsjön samt i skogen mellan Paradiset och Tornberget. Läs mer om detta på sidan om leder och rasttällen.

Torpstugan hyrs från 12:00 till 12:00, dock med följande undantag:

På söndagar håller föreningen Torpstugan öppen som raststuga för allmänheten, mellan 10 och 15. Detta innebär att den som hyr Paradiset natten mellan lördag och söndag, skall se till att Torpstugan är städad och utrymd senast klockan 10 på söndag morgon. Och, den som hyr natten mellan söndag och måndag, får ta över Torpstugan först klockan 15 på söndag eftermiddag.

Prislista vid uthyrning av Paradiset gällande från 1 april 2011:

 • Etablerade grupper, scouter, skolklasser osv. Vandrare.
  * Övernattning barn och ungdomar upp till 18 år / dygn 40:-
  * Övernattning vuxna / dygn 100:-
  * För grupper som tältar eller nyttjar torpet dagtid lämnas pris efter kontakt med bokningsansvarig
 • Privatpersoner
  * Uthyrning i mån av möjlighet. Pris lämnas efter kontakt med bokningsansvarig. Privatperson som bokar måste vara medlem i föreningen
 • För Medlemmar (mer än ett år) och funktionärer gäller speciella priser.

Bokning, mer information

Mer information om uthyrningen och bokningsförfrågningar kan göras per e-post.eller per telefon 0701-458196 (om vi ej kan svara just då, tala in ett meddelande på telefonsvararen, så ringer vi upp senare).

Vid hämtning av nyckeln så skrivs också ett enkelt hyreskontrakt på.

Bröllop
Foto: Joel Östlund
Joel och Elsas vigsel vid Trehörningen 4 juli 2013, mer
Vid brasan Foto: Ulla Winkell
Klass 3, Lidaskolan på lägerskola 28-29 maj 2007
Dop Foto: Matilda Haglund
Saga döps i Gillestugan 3 oktober 2009.

Köket i Torpstugan
Foto: Pekka Vuorio
Det större rummet i Torpstugan, med fyra bäddar i våningssängar (på bilden är överslafarna nedfällda).

Sovrummet i Torpstugan.
Foto: Pekka Vuorio
Det mindre rummet i Torpstugan, med två våningssängar (fyra bäddar).

Gillestugan inryms i ladan.
Foto: Pekka Vuorio
Gillestugan i Ladan rymmer cirka 45 sittande personer. Gillestugan kan i viss mån användas även för övernattning. (Det har hänt att folk har sovit även i Logen som ligger i samma byggnad, med liggunderlag på logens golv).

2013-10-27