Evenemang 2016 vid torpet Paradiset

Tidigare års evenemang med bilder2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2016

Genomförda aktiviteter


Lördagen 8 april, städdag och årsmöte
Vi städar och gör fint först och bjuds på förmiddagfika
Lunchbuffé i gillestugan från 12.30 (anmäl detagande senast 5 april till Gunilla )
13.00 börjar sedvanliga årmötesförhandlingar
Dagordning och mötehandlingar till årmötet.
Omkring 10 grader med lite sol frampå dagen. Vi var dryga femton som gjode fint och hade det trevligt, och en dryg handfull till dök upp till årsmötet, där vi var 23 medlemmar. Maria Atterwing och Johan valdes in i styrelsen. Tord avgick efter 40 år i styrelen och han avtackades och höll ett fint tal. Maritta hade också avböjt omvalig omval och liksom Ing-Brit som avfick som revisor. Som ny revisor valdes Tord!


Lördagen 27 maj, Sörmlandledens dag
13.00 startar en vandring där vi berättar om torpet dess historia, om kolning, om 1800-taket "krig" om vattnet i skogen, om samelägret mm.
10 berättar Richard Westin om fjärilar och humlor på äng och i hage
12 och 13 berättar Tord Törnkvist om kossor och bin i kulturmarkerna och med Peter Swärd om möten med både varg och skogsrån
Vädret strålande, en hel del folk på Sörmlandledens dags akivteter och vi blev sex som gick på den den både fina och informativa vandringen.

Tisdag 13 juni, 10.00- Städdag, inne i byggnaderna

Vi var nio (samt en som jobbat någon dag innan) som gnodde och snyggade till som även med några mindre skurar kudne gav möjlighet till at dricak kaffe både ute och inne.


Onsdag 6 september 10.00-, seniorvandring (i samband med seniorveckan i Huddinge)
Nicke leder en utflykt på stigar och leder. Tag med matsäck för fikarasten och använd gärna stavar.
Vid återkomsten till torpet erbjuds fika och våfflor till självkostnad.
Anmälan till Gunilla Andér tel: 0701-102369 eller mail till Gunilla senast den 2 september. Meddela om du behöver skjuts.
stavgångare
Foto: Nicke Larsson

det blev 16 som kom med på den upskattade vandringen och några som fixade i torpet.

Lördag 21 oktober 10.00-, Höststädning
Först gör vi fint på tunet och ställer i ordning i byggnaderna. Vi behöver rensa upp på loftet på logen och några kanske kan ta en tur till Tornberget för att fota "senaste nytt" om tornbygget. Förmiddagsfika och god och närande lunch bjuder vi på
Vi var 14 + 2 barn som hade det kul i det jättefina höstvädret. Och det var mycket gammalt på ladans loft som vi plockade bort innan vi med gott fika och god soppa till lunch kände vi gjort nog för dagen.

Söndag 3 december 10.00-, Adventsvandring
Planen är att börja med vandring till Tornberget och förhoppningsvis se det nyuppförda tornet. Om intresse finns kan det också bli en betydligt kortare och småbarnsvänlig vandring.
Efter vandring väntar kaffe, lussebullar, pepparkakor och alkoholfri glögg!

Vädret blev OK, och även om det inte var så många med på vandringen belv det fullt och mysigt i torpet när den var klar då några vuxna, en grupp från friluftsfrämjandet och tre barn anslöt.

2017-09-07