Kartor över Paradisområdet

Huvudsidan - Huvudsida för leder mm - Sameslingan - Brinkslingan - Tornbergsslingan - Sörmlandsleden.

För en utskriftsvänlig version av denna karta, klicka här (PDF, 5,5 MB)

Paradis-områdets vandringsleder samt en del av Hanveden-skogarna.
Karta: Pekka Vuorio

Vandringslederna som visas på kartan finns det detaljerade beskrivningar för, se högst upp och längst ner på sidan.

Hellaskarta H106 finns att köpa i Paradisets raststuga när den är öppen. Man kan även köpa den i kartbutik eller direkt från orienteringsklubben Hellas.

Om andra kartor över Paradis-området och Hanveden

Webbaserade kartor finns på Hitta.se, Eniro.se samt Google Maps.

Torpet Paradiset finns markerad i ruta G4 i karta nummer 73 i Stockholmsområdets telefonkalalog.

När det gäller cykelkartor, hör exempelvis med Svenska Cykelsällskapet.

Den som vill och har råd kan köpa en måttbeställd, tryckt karta i skala 1:15000 från Lantmäteriets webbsajt. Man väljer i deras menyer: "Kartor", "DinKarta & SverigeBilden", "Kartor", "Tryckta kartor", "Fastighetskartan - tryckt". Sedan zoomar man in på det område som man vill att den tryckta kartan skall täcka (för en bra karta över Paradis-skogarna bör det se ut som på denna bild som visar ett valt område i skala 1:15000). Efter det ger man ett önskat namn till kartan (det kommer att synas i tryck), kontrollerar att skalan är 1:15000, och zoomar en gång in och ut för att kontrollera att det med grön ram markerade området stämmer med det som man önskar ha på kartan. Dessa specialbeställda kartor kostar en slant - 195 kronor per styck samt 40 kronor per försändelse i porto. För det priset får man ett A2-blad med flerfärgstryck och höjdkurvor, med en kartyta på 40x40 cm, i skala 1:15000, på 80 grams papper. Levereras ovikt i ett papprör. Obs! Många av de mindre stigarna saknas på denna karta, och en del av dem som syns, är ritade fel.

Lantmäteriets Terrängkarta i skala 1:50000 är inte helt bra, därför att åtminstone på utgåva 2003 är bland annat Sörmlandsleden ritad helt fel på ett ställe (1 km fel i sidled!), och precis som på Fastighetskartan saknas många av de mindre stigarna och en del av dem som syns är ritade fel.


Huvudsidan - Huvudsida för leder mm - Sameslingan - Brinkslingan - Tornbergsslingan - Sörmlandsleden.

2012-09-30

Adressen till denna sajt är http://www.paradiset-hanveden.se